Engelli Sitelere Nasıl Girilir?




Yasak Sitelere Nasıl Girilir, Engelli Sitelere Giriş Nasıldır, DNS Nasıl Değiştirilir, VPN Nedir, Ücretsiz VPN Hizmetleri Nelerdir gibi soruların ve daha fazlasının cevabını bu yazıda detaylı olarak bulabilirsiniz.
Yasak Sitelere Nasıl Girilir, Engelli Sitelere Giriş Nasıldır, DNS Nasıl Değiştirilir, VPN Nedir, Ücretsiz VPN Hizmetleri Nelerdir gibi soruların ve daha fazlasının cevabını bu yazıda detaylı olarak bulabilirsiniz.
Özgürlüklerle dolu bir ülkede yaşadığımız için yasak site, erişim engelleme gibi kavramlar bize çok uzak geliyor. İleri demokrasiye sahip bir ülke olarak neyse ki istediğimiz her siteye rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Fakat herkes bizim kadar şanslı değil. Ne yazık ki dünyanın bazı geri kalmış ülkelerinde Twitter, Facebook, Youtube hatta Google gibi sosyal ağlar yasak durumda. Bu sitelerin erişimi kültürel ya da siyasi nedenlerle engelleniyor ve insanların özgürlükleri kısıtlanıyor.

Yasak Sitelere Nasıl Girilir?

Erişimi engellemesiyle birlikte kullanıcılar engelli sitelere, yasak sitelere ulaşabilmek için alternatif erişim yöntemleri arıyorlar. Yasak Sitelere Nasıl Girilir sorusu ise herkesin merak ettiği bir şey. Bende kullanıcılarının mağduriyetlerini gidermek ve internette özgürce gezinti yapabilmeleri için kullanabilecekleri yöntem ve araçları bir araya getirmeye çalıştım.

DNS Değiştirme Yöntemi

Yasak Sitelere Nasıl Girilir sorusuna karşılık internet kullanıcılarının bu tür durumlarda ilk başvurdukları yöntem DNS Değiştirme yöntemidir. Bu yöntemde servis sağlayıcımızın bize sunduğu IP yerine farklı bir DNS üzerinden bağlantı sağlanır. DNS bir köprü vazifesi görür ve size sadece erişim imkanı sunar. Devlet sizin kim olduğunuzu ve hangi siteye girdiğinizi rahatlıkla bulabilir.
DNS sunucularını internette ziyaret etmek istediğimiz web sitelerinin adres defteri olarak tanımlayabiliriz. Nasıl ki hepimizin bir ev adresi var, web sitelerinin de birer internet adresi vardır (IP adresi). Bir siteyi ziyaret etmek istediğimiz zaman öncelikle DNS sunucusuna bağlanırız, oradan sitenin IP adresini alıp siteyi açarız.
İnternet hizmeti aldığımız cep telefonu operatörleri ve evimize fiber ya da ADSL getiren internet servis sağlayıcıları, kendi DNS sunucularında yönlendirme yaparlar. Bu sunucularda bazı web sitelerinin IP adresleri yasaklı olur ve bu siteleri açmaya kalktığımızda karşımıza “Bu site engellenmiştir” yazısı çıkar. Bu şekilde bizi istediğimiz web sitesi yerine, site engellendi sayfasına yönlendirirler.
Ancak, DNS sunucumuzu değiştirip, bu sitelerin IP adreslerini yönlendirme yapmadan doğrudan başka bir sunucuya bağlanarak istediğimiz siteye girebiliriz.

DNS Ayarları Nasıl Yapılır?

Başlat Menüsünden Denetim Masası klasörüne girip, buradan “Ağ ve Paylaşım Merkezi” ya da “Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle” ayarlarına tıklıyoruz.

Bazı güncel DNS adresleri şu şekildedir;
Google – DNS Ayarları:
8.8.8.8
8.8.4.4
Open DNS Ayarları:
208.67.222.222
208.67.220.220
Norton – DNS Ayarları:
198.153.192.1
198.153.194.1
Uydunet – DNS Ayarları:
62.248.80.161
62.248.80.162
Dnsadvantage – DNS Ayarları:
156.154.70.1
156.154.71.1
ScrubIt – DNS Ayarları:
67.138.54.100
207.225.209.66













Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar