Keşke Cumhuriyet;

Dün açılışı yapılan İstanbul Yeni Havaalanı'nda gerek Sn. Ulaştırma bakanının gerekse Sn. Cumhurbaşkanının yaptığı konuşmaları dikkatlice dinledim. Öyle ki medyada çıkan, konuşulan haberlere göre farklılıklar gördüm.. Hepsine olmasa da bir kaç tanesi dikkatimi çekti.

Bunlardan ilki %100 yerli;  yurtiçi medyanın ve Sn. Cumhurbaşkanının özel pilotunun konuşmaları bu yöndeydi ancak açılış günü hazineden tek kuruşun çıkmadığı tamamiyle yurtdışı yatırımlarının olduğu ve firma 25 yıllığına işletme hakkına sahip olacak yönünde olması.

İkinci olarak arazi; arazinin yapısal olarak uygun olmadığı yönünde çıkan haberleri Sn. Cumhurbaşkanı onaylayan konuşmalar yaparak çakılan kazıklarla bu sorunun giderildiği yönünde vurguda bulundu..

Bu ve bunun gibi örnekleri çoğaltmak mümkün ancak bahsetmek istediğim asıl konu;
Tüm bu çelişkili haber ve açıklamalara rağmen açılışı yapılan havaalanı ülkemiz için onur verici. Lakin beni üzen nokta 29 Ekim gibi Cumhuriyetimizin 95.yıl dönümünde açılışı yapılan bu havalimanının ismi de bu özel güne hitaben “CUMHURİYET HAVAALANI” olabilirdi ki çokta güzel ve manidar olurdu..

Türkiye’deki Cumhuriyetin varlığından rahatsız olan, istemeyen içerde ve dışarıdaki topluluklara büyüyen Türkiye mesajı daha net verilebilirdi..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar